Vårsorg

Nu är våren snart här. Fast denna vår är mycket speciell. Det är den våren som bär mitt studentfirande. För detta borde jag vara glad och positiv för, men inte alls är jag det. Jag känner snarare tvärt om, skräck och sorg inför den. Som så många andra vägskäl i livet måste jag här gå vidare. Och då har ja redan antytt en negativ ton till att gå vidare. Jag gillar inte att gå vidare, för det tvingar mig till svåra val, nostalgiska ögonblick samt hejdlös sorg.


Men ändock lockar vindarna från söder. Vindarna som att komma skall bringa mig lycka. Iallafall enligt mina sedan  länge vida visioner. Visioner som enligt nyligen uppfattas som annorlunda; självklarare och med ett inslag av bättre.


H


GG

Har spenderat kvällen på Gossip Girl. Lamt liv man lever. Vem annars vill umgås med mig?


H

Slutet

När man inte längre kan lite på nån,

Så har man blivit som en sån

Som går sin egna väg utan några vänner,

Och som ingen frågar hur han känner

Han går där helt ensam och fäller en tår,

Han tänker på hur det va igår

Han frågar om vägen till evig lycka,

Utan att bry sig om vad folk ska tycka

Vem skulle bry sig om han begick ett brott,

Eller om han nu försvann för gott

 

 

H


Havet

Det var nu två år sen sist. Sen sist hon såg havet. Hur hade hon kunnat avstå så länge från något hon älskade så? Hon slet loss sitt armbandsur och kastade det långt bort med en svepande rörelse. Aldrig mer skulle hon vara kontrollerad av tiden. Vid havet finns ingen tid; ty havet är tidlöst. Tidlöst och vackert.

 

H


Livets väg

Jag fick en insikt. Vägen är sandad. Vägen är min. Jag vandrar på den ensam. Ensam utav eget val. Om jag så önskar skall den vara skogskantad. Och den skall leda till havet.

H

Tågresa

Tågresa tur
En pojke som hette Kim. Gick av i Sundbyberg.
Två killar med glatt humör och udda kläder. Lyssnade på Elvis och Chuck Berry.
Den ena av dessa killar gick i Kims förra klass.
Denna kille var inte så engagerad i årskurs 1 & 2.
Killarna gick av på Centralen.
Jag gillar Kims stil. Han var cool.

Tågresa retur
En gammal man som snöt sig. Tog en läkerol och snöt sig igen. Gick av i Spånga.
En man som såg sur ut och såg på mig ett tag.H

Go

Jag anser mig själv kunnig. Tydligen är det så. Mästaren har tagit sin plats i historien, redo att härska över en tid av ondska.


H

Igeen

Jag drömde inatt. Det ständigt återkommande ämnet. Varför är det så? Detta plågar mig tillräckligt i vaket tillstånd. Dock litar jag mer på mitt undermedvetna. Det vet kanske om vad som är rätt. Får gå på det tills vidare.

Mitt undermedvetna. Vad är det egentligen det försöker säga? Jag har oerhörd respekt för dess krafter och inflytande över mig. Jag vet vilka effekter det kan få på mitt dagliga liv och känslor.H

En bra dag!

Den bruna sa åt mig att tänka,
Tänkte gjorde jag och fann,
Den brunas fulla tillgivelse,
Likt en dröm gick det till,
När jag livet förstod


H


Dig

Jag känner mig osäker. Det framgår inte längre tydligt. Inte alls på det sätt som jag vill iallafall.


H

Adresserat


Jag älskar
Jag älskar
Jag älskar


H

Ut

Jag förmår mig inte stjälpa mina känslor. De är för starka för glömmas i vardagen. De finns där och gör sig påminda gång på gång. De styr mitt sinne och är många gånger, för det mesta faktist, i vägen för mitt välbefinnande.


H

En lila dröm

Mina nya mål är fortfarande avlägsna, om inte mer avlägsna än tidigare. Jag har redan utstått tårar men känner mig inte starkare än för det.

Jag gör som Johanna och chillar ett tag.

H

Time

Jag är tillbaka. Tillbaka med klarare mål än någonsin. Dessa mål skall uppnås. Med hjälp av blod, svett och framförallt tårar skall jag övervinna den högsta tröskeln någonsin i mitt liv.

H

RSS 2.0