Drömmen Vars Mening Samtyckte Med Min Existens

Jag kom på en grusväg till en liten lucka i den kraftiga urskogen. En liten fotbollsplan nedanför vägen och ett dike på den andra sidan utgjorde en fristad från sportens hets. Här mötte jag andra tävlande. Jag låg tydligen tvåa i orienteringen. Jag hade tagit tre kontroller och andra låg bara på två eller en. Nedanför fotbollsplanen fanns en kontroll men bara jag och en annan kille lyckades hitta den. Jag lokaliserade kontroll nummer fyra och den låg över kullen och en bit bort. Men jag hade ingen kompass. Jag kände att läget var lite övergivet. Men sedan tänkte jag att jag lika gärna kunde ta mig till ett par stigar och försöka orientera mig efter dem. Jag frågade en person av auktoritärt slag vad han ansåg om planen. Han tyckte att det lät som en bra plan. Jag frågade vad det var för en liten gård jag skulle till. Han sa något men jag minns inte vad. Jag gick nere på fotbollsplanen ett slag för att samla kraft och se över mina kommande erövringar i skogen. Då kom en tjej nedklättrandes för den lilla slänten från vägen och jag tror att hon sökte efter den tredje kontrollen. Jag uppförde mig professionellt, trotts att hon var väldigt vacker, och sa inget om dess placering.

 

Sedan var det dags att söka efter nästa kontroll. Jag sprang uppför slänten. Den sluttade riktigt mycket. Upp mot 35 grader på vissa platser tror jag. Jag var inte ensam nu. Killen som låg först och hans medhjälpare, en tråkig tjej, höll också på att kämpa med att ta sig fram. Vi sprang väldigt länge tillsammans. Sedan helt plötsligt övergick vi till att åka i en kanot längs en vild fors högt uppe på en berg i en regnskog. Det gick undan och vi åkte nedför många vattenfall och undvek många dödsfällor. Hur kunde den oskyldiga orienteringen övergå i en äventyrlig lek på liv och död? Landskapet var riktigt vackert. Det vackraste jag någonsin sett. Kombinerat med döden som hela tiden blev påmind var detta en frisk upplevelse. Jag kände mig så mycket vid liv.

Till slut kom vi nedför berget och plötsligt övergick vår trasiga kanot till ett stridsflygplan och vi körde det långsamt över vattnet. Jag visste att vi var i Östersjön men ändå blev jag fascinerad av det marina landskap vi såg på. Jag såg på det kristallklara vattnet och njöt. Sedan fick jag flyga ett tag. Det var spännande. Men jag visste hela tiden i bakhuvudet att det var ett flygplan som kostade flera hundra miljoner kronor. Jag ville ju liksom inte förstöra det, så jag häll min flygtur på en lugn nivå. Inget komplicerat. Men sedan kom en ytterligare kille in i bilden. Jag har ingen aning om var han kom ifrån. Han körde hur som helst flygplanet ensam medan vi andra stod på en ö i skärgården och såg på. Fast det gick inte så bra för honom då han förstörde flygplanet. Vi blev riktigt arga på honom. Sedan stod vi ett tag och diskuterade hur han hade gjort något fel och helt plötsligt kom vi på att han hade råkat trycka på radioknappen så att högkvarteret hörde allt vi hade sagt. Av någon anledning uppfattade högkvarteret det som att piloten hade haft sex i planet med den okände mannen. Jag antar att det var en ren misstolkning. För jag stod ju där och såg att inget hade hänt. Sedan vaknade jag klockan 13:29, söndagen den åttonde januari, 2012.

 

H


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0