Tangerine

Att mäta en sommardag
Jag tycker bara att det glider iväg till gråhet,
Timmarna för med sig smärta

Levande eftertankar från en dröm;
Jag var hennes kärlek, hon var min drottning,
Och nu, ett tusen år emellan Funderar på hur det brukade vara,

Minns hon fortfarande tider som dessa?
Att tänka på oss igen?
Det gör jag


H

Ett under

Hej igen!


Den förra natten var fylld av drömmar. Drömmar av speciella slag. Dessa innehöll nämligen inslag av andra drömmar som förekommit. Jag kan minnas att material från minst två andra drömmar fanns med. Denna dröm har givit mig några djupa funderingar. Vad säger den mig? Vad säger de andra drömmarnas inslag om drömmen? En sak är säker. Det var en fin dröm. Den gav mig också många insikter. Insikter om mina gränser, livet och lådan. Lådan som jag sitter fast i. Jag vill så gärna komma ut, men hittar ingen lämplig väg. Jag har insett vad som krävs för att komma ut ur lådan. Det uppenbarade sig i drömmen. Trots att vissa saker håller på att klarna så finns det vissa moment som ej kan förklaras.

Tänk att bryta mönstret. Det vill jag göra. Istället för att leva och arbeta i Sverige, så skulle jag kunna flytta till Sicilien och bli bagare i en liten by. Det skulle vara så skönt att bara släppa livet och leva som man vill.

Kan man fylla något så att det är mer än fullt? Är det möjligt? Om man fyller något till brädden så kommer antingen objektet man fyller att expandera eller så hamnar det man fyller med utanför. I det senare fallet kan jag acceptera att det är fyllt. Men om man fyller något, så mycket att väggarna expanderar? Detta kommer leda till att objektet är fyllt, och kommer vara det även om man tar bort en bit. Detta är för mig, lite svårsmällt. Det är därför man behöver begreppet ”överfylld” som indikerar att något är fyllt, men inte enligt originalvillkoren.
Dags att sova!


God natt
H

Tid

God morgon!Jag stängde och låste ytterdörren klockan 02:51. Omedelbart då jag började promenera möttes jag av en kärleksröd och inbjudande himmel. Jag tänkte att det här blir en fin promenad. Jag hade rätt. Få var nattvandrarna. På hela promenaden mötte jag en person. Vi möttes i en tunnel. När han hade passerat såg jag ett hammaravtryck i sand. Jag fortsatte och kom fram till mitt mål. Ett torg likt ett tomt rutnät. Fontänen i mitten gjorde ett bäckliknande ljud. Morgonen fortsatte sedan i en rad olika händelser. Först spelade jag luffarschack. Sedan hade jag tråkigt så jag öppnade en sandlåda och hittade två jackor. Jag tänkte att fickorna kunde innehålla något roligt. En kortlek fann jag. Komplett sånär som på 4 kort. Den återlämnades förstås efter användning i fint skick. Jag hittade även en spade som jag använde för att skapa ett hål. Min fina skapelse. Så fin och så inte mer. 
Nu är det dags för mig att äta lite.
På återseende!
H

Fina ängar

God tidig morgon allesammans!


Jag gick 10 kilometer vilket tog en timme och 40 minuter. Jag hade en medelhastighet på 5,4 km/h vilket är ca 1,3 gånger mer än genomsnittet. Man måste dock tänka på det faktum att jag går mycket långsammare med packning och trötthet. Det viktiga i samanhanget är inte hastigheten, utan den mentala styrkan och uthålligheten. Man kommer ingen vart med trasiga skor. Inte kommer man längre heller med fel inställning eller utan mål. Jag har rätt inställning, och ett eventuellt mål. Uppsala eller Gävle verkar mest aktuella. Att Uppsala ligger på Gävle-sträckan är också bra. Man kan sikta på Gävle men ge upp vid Uppsala om så önskas. Till Uppsala och tillbaka, är också ett alternativ. Det billigaste, eftersom det medför att man inte behöver betala för en tågresa hem. Detta kan dock tyckas vara ett tråkigare alternativ, då man får se samma väg en gång till. Om man inte tar annan väg tillbaka, vilket kan verka onödigt då det kan resultera i försvårad planering och längre rutt.

Jag känner viss oro för nätterna. Vem vet vilket slags folk som är ute om nätterna. Inte minst rädd är jag för packningen. Den är sådan viktig del av hela vandringen. Om den försvinner kan man lika gärna avbryta. Nu ska jag dock försumma alla dåliga tankar och införskaffa mig lite tro till mänskligheten.

Mat och vattenfrågan är också väldigt viktig. För hur många dagar skall man ha tillräckligt? Man får räkna med att hitta affärer på vägen. Att medta mat och vatten för fyra dagar går inte. Det skulle överstrida maximala packningsstorleken ca 3 gånger. Även här är sällskap till stor nytta. En kamrat med en stark rygg för packning gör gott. Jag tror faktiskt att jag måste gå med någon annan. Näringsrikt. Att ta med pengar och köpa vartefter på vägen efter vid behov är en bra idé. Det kan dock leda till otympliga situationer. Man skulle kunna ha sådan otur att all proviant tar slut vid ett skede, varpå döden knackar på dörren.

Nu ska jag ut och promenera. En promenad som antar träningsformen. Att träna på att gå kanske tycks vara barnsligt, men jag syftar på längre sträckor. Dessutom sover jag inte inatt, vilket kan liknas en träning på att gå under trötthet. Dessutom är sommarnätterna så vackra. Skulle kunna sitta ute en hel natt och bara njuta av omgivningen. Morgondiset. Den tidiga soluppgången. Fåglarnas sång. Tanken på dig.


Med vänliga hälsningar
H

RSS 2.0