Lögnernas Man

Jag reste mot nya äventyr,
I vinterkyligt sommarregn
Jag mötte en man som sa hej,
Han var en man av lögnerna

I skogen satte vi oss ner
Han sa åt mig att blunda,
Han sjöng för mig vackert

Och sen kom blodig måndag,
Och lögnerna hade krossat,
Resterna av våran vänskap

H

Sommardag

Gräset är grönt, himlen är vit
Ljuset är svagt, dagen är ung
Vinden är stark, drömmen är sann


H

George Harrison

Jag älskar George Harrison. Det här inlägget ägnas honom.

H

Månskenet

Har ni sett månen ikväll? Den lyser så vackert gul eller orange. Jag antar att det är den tiden på sommaren då solen och månen står så pass nära varandra i vinkela att så pass mycket direkt solljus kan reflekteras för de starka färgerna att uppstå.

Jag tog en cykeltur:

Var på en plats; de sexton vädurarnas plats. Där bevittnade jag hemmet till en skönhet och en skönhets sköna namn. Tidigare ägde en välkänd fest rum där, vilket jag nu idag kom på att den gjorde.  Nedanför branten där huset stod, såg jag en katt. Vid senare tillfälle såg jag en jättelik kulle, som var svår att nå eftersom den låg bakom ett väldigt tätbevuxet område. Jag sökte mig till kullen, men stoppades av en äng av brännässlor. Dock fick jag se  solen gå ner bakom kullen för att lämna mig ensam i en mörkgrön liten dal.


H

Vicky Cristina Barcelona

Jag såg en riktigt bra film idag, Vicky Cristina Barcelona. En mysig film om kärlek och om några intressanta människor och deras personligheter. En film i världsklass. Se den, om tillfälle ges. Annars bör du skapa tillfälle.H

Time To Live

Each generation wants new symbols, new people, new names. They want to divorce themselves from their predecessors.
- Jim Morrison

H

Essens av mitt Drömmande

Jag har aldrig varit rädd för någonting. Livet skänker mig inga större faror än ett brustet hjärta, vilket jag har överlevt ett par gånger. Men jag minns ändock hur länge det har varit ihågkommet, och spänningen det ger mig, när jag gång på gång trotsar ödets totalitära lagar.

Men så fårt hon tog min hand hände något. Det var inte samma som förut. Hon hade ett syfte den här gången. Syftet var att älska.

H

The Doorman

Folk passerar, utan att veta
Folk passerar, utan att tro
På vad som komma skall i gryningen
Skyltarna på väggen, riktar tågen mot bron
Jag vet vad som händer sen, när dödens fartyg nalkas

H

Kärnvapensdrömmar

Jag älskar att baka kakor om natten. Blev precis klar med en sats drömmar.

Det påminner mig om drömmarna jag hade förra natten. Jag var på en skola i underjorden, och jag var osynlig. Jag rörde mig bland människor och kysste en del av dem. Jag hade många ögonkontakter, trots att jag var helt osynlig.

Sedan övergick drömmen till en annan dröm. Vi var på en tågstation, när någon plötsligt skriker "atombomb" varpå vi alla sökte skydd i små hålor som låg uppradadade, som om detta var förutspått. Jag hamnade i en trevlig håla, med trevliga människor. Vi överlevde alla utan problem med strålningen, som var det vi var mest rädda för. Efter detta åkte vi på ett flak, likt ett studentflak, på en grusväg genom en stor inhägnad med små hus. Där fanns också flera hundratals älgar, i alla möjliga former och storlekar.

Efter detta hamnade jag igen på tågstationen för att höra någon skrika "atombomb". Det var precis som att allt började om från början. Dock hamnade jag i en tråkig håla, rätt folktom. Där fanns bara idioter. Sen vaknade jag.

H

Sommarnatt

Jag var ute inatt och cyklade. Det var en sommarnatt, fast nu har sommarnatten övergått till sommardag, eller sommargryning. Det vackraste med att vara ute en sommarnatt är himlen. Aldrig på övriga delen av året kan man skåda en sådan himmel. Den var oskyldigt blå, men samtidigt emellanåt förförande rosa, med inslag av molnstrimlor. På enstaka håll syntes ett par stjärnor som befann sig i den ännu mörka delen av himlen. Dessa försvann dock.

Den tiden från det att det blir ljust ute, tills det att solen faktist går upp, är väldigt lång.

Jag cyklade över en korsning där det normalt på dagen är fullt av bilar. Nu var det tomt. Jag tryckte på knappen för att jag hade några minuter över. Att höra trafikljusens ljudsignaler låta i otakt, i den annars ljudtomma natten, var en mäktig upplevelse.

Senare på morgonen bevittnade jag ett fotbollsmål som inte var av denna värld, eller var det ett basketmål? Det var båda, i en och samma spark.

När jag cyklade hem på en lång sträcka fick jag solen lysande exakt bakifrån. Jag cyklade medsols. Solen är så vacker, men inte lika vacker som en sommarnatt.H

oh my

Jag vill se världens vackraste flod. Ännu mer än det vill jag färdas i en kanot längs den. Det skulle bli den bästa kanotresan i mitt liv. Jag skulle ta bilder från floden, på floden och dess omgivningar. Dessa bilder skulle vara underbart vackra, eftersom de är bilder på världens vackraste flod. Kanske även denna flod mynnar ut i världens vackraste hav, om jag har tur. Fast där har jag redan varit. Och det var vackert.

H

ÄNTLIGEN HAR DEN KOMMIT

Mycket har hänt människan sedan hon fann livets mening. Fast det stämmer inte. Att finna livets mening var min bedrift, inte mänsklighetens. Fastän jag vet, fastän jag tror, så kommer inte mänskligheten att uppleva den som tillfredsställande. Men det gör jag. Vinsten är min, dock finns det ingen vinst enligt min nya vetskaps lära.


H

Hit, men kanske längre?

Körsbärsvita hopp skänktes mig tidigare idag. Inte i form av framgång, utan, låt säga, som vittne om framgångens frukt, eller bär. Allt detta i början på den slutliga resan; där dåtid separeras från framtid, och syndernas dryck sprutas likt ogräsmedel. Men icke må det förgöra körsbärsträden.

H

Sunday Morning, 3 AM

Då motorvägen är tystnande ung,
Och halvmånen står tung,
För att visa en kal perrong,
Utan tåg eller folk på språng,
Mitt i en grönskande dal,
Döljs hållplatser och kärleksval,
När himmelen visar rosa ränder,
Cyklar jag hem för att se vad som händer

H

Daxed and Konfuzed

Jag drömmer alltid så färgstarkt. Ibland önskar jag att drömmarna vore sanna, ibland inte. En natt för inte så länge sedan drömde jag om att jag misshandlade en person från mitt förflutna för att sedan gå hem och inta kokain för att sedan drömma mardrömmar i drömmen.

Ett par nätter senare drömde jag att jag var i Hässelby på äventyr. Jag släppte en påse brevid tunnelbanan för att aldrig hitta den igen. Min morfar ringde och var förbannad för att jag var full på hans födelsedag.

Sedan drömde jag något extremt kul, dock kan jag inte minnas vad det var.

Inatt drömde jag att jag var vaken, lagade mat och såg på tv. Det var väldigt verkligt. Sedan vaknade jag.H

RSS 2.0