En Natt

En redig man gick in på en bar i en liten by i norra sydamerika. Han satte sig och beställde en cola. Han fick en cola med ett sugrör så rosa som det finaste silke. Han sippade långsamt och njöt av sin cola samtidigt som han iakttog folket. Tre lågdjudda män spelade kort med tröttsamma blickar. En av dem hade en mörkblå keps med texten "I am a pirate".  Lite längre bort satt två unga kvinnor och talade. Den ena av dem, den lite längre, gav den andra en sedel. Sedan gick hon, den kortare, till baren med sedeln, och gav den till mannen. Han visste inte vad det handlade om och förklarade på renaste spanska att han inte förstod. Damerna log smått och gick långsamt ut.

Mannen var inte en man av sådant slag som inte kunde ta emot en slant helt omotiverat, men han blev nyfiken och smög efter. Han lämnade colan på bardisken, ungefär till tre-fjärdedelar uppdrucken. När han gick ut såg han kvinnorna sätta sig i en jeep och innan motorn hade startats sprang han mot dem. "Vad är grejen med sedeln?" frågade han med en min som förklarade att han var nyfiken snarare än moraliskt rättsträvande. Inget svar gavs, men ytterligare sedel överlämnades innan kvinnorna körde iväg, hastighetsgränsen till trots. 

Han la sedeln i plånboken och gick vidare. Han tänkte att även om han nu var en två sedlar rikare man, så ville han ha svar på detta mysterium. Han ägnade inte situationen några större tankar, utan slog fast blicken på havet. Han gick mot havet, förbi små halvförfallna hus vars fasader lös upp av solen och vars inneboende satt utanför under parasol och hälsade på honom. Det var inte i brist på respekt som han avslog möjligheten till ett par samtal med lokalbefolkningen, utan längtan till havet som drev honom vidare. Där den dåligt asfalterade vägen tog slut, och stranden tog vid, stannade han.


H

19 Juni 2021

Långsamt, inte fort och våldsamt, gav arbetaren efter för livets onekligen sanna ämbeten. Hans verklighet togs och hans drömmar drogs. När han inte kunde vara fri, vet ni, staden uti hans sinne förbli.H

GDI

Kom nyss att tänka på mina glansdagar på nittiotalet. Vilken tid. Allt annat än den stress och livsångest som nu råder. Jag är tacksam för alla de minnen av nittiotalet jag har. Om en väldigt lång tid är dessa minnen sällsynta och kanske det finaste jag har.

H

Iår Slår Igår

Jag har en känsla. En känsla av att 2011 kommer att ge fler slut än påbörjan av olika ting. Fast det kanske är ologikt då varje slut är en början på något nytt. Dessutom kan nya ting, situationer och idéer födas ur intet. Kanske är det så att 2011 är året då saker föds. Barn såväl som idéer.

H

LUÄ

Det gäller att veta vad man vill med och i varje enskilt intervall. Annars kan inte varje enskilt intervall blomstra och bli unikt.

H

Plikten Kallar

Det blir nog amfetamin, min vän, N!
H

Lärkan

Jag vaknade och såg ut över havet. I mitt paradis var det jag som var kung. Jag strök handen över en tjock matta av torftigt gräs. Jag såg en sten på marken som jag la på mitt bröst där jag låg. Jag betraktade stenen då den gungade upp och ner i min andnings frekvens. Jag somnade någon gång efter att min betraktelse av stenen hade övergått i att ägna ett par tankar åt framtiden. En framtid så ljus och underbar. När jag vaknade var allt borta.

H

Om Inte Gävle; Vad?

Är hon ej mitt fina ideal
Åh, hur hon gör mig
Allt annat än svalkande sval
Åh, hur det ter sig
Att jag gång på skör gång
Säg mig varför, säg
Lever mig in i hennes sång

H

Felaktigt Val Sydväst

Söder om staden
Gick jag idag
Längs rosenkaskaden
Ett sommarens behag

Plötsligt står jag utan
Ett godtyckligt mål
Det jag kände på skutan
Eller kärlekens gondol

Sen midsommarromans
Eller magisk transatlans
Det resan till slut gav
Då jag gjort mitt svåra val
En biljett till vemodets grav
Efter fel beslut i fagra Högdal

Nu förstår du nog
Hur jag älskar att vara
När hoppet aldrig dog
Av ödets fina skara


H


Mot En Ändlös Saga

Hon var den femte av en rad förförerskor och inte till det yttre en sämre. Hon stegade självsäkert mot en situation som skulle florera, inte i intet utan i lysande utdelning av känslor.

 

H


20 11

Det nya året tycks bli ett fint sådant. Jag ska bli glad, glad på riktigt. Happiness is a warm gun.


H

RSS 2.0