Ljusstakens Illusioner

På mitt lilla bord står min majestätiska ljusstake. Den är prydd med fyra långa, ståtliga ljus. Ett av ljusen är tänt. Om fler än ett ljus är tänt samtidigt får jag för stark effekt. Ett ljus ger ljus av halvljus karaktär. Ibland när jag rör mig lite för våldsamt börjar bordet på vilken ljusstaken står på att vibrera. Detta i sin tur får lågan att kaotiskt brisera i en ståtlig serenad av sinnesberörande flammor.

När det har varit tänt en stund börjar stearinet att smälta och långsamt rinna längs stearinkroppen. Detta sker precis som en gråtande människa fäller sina tårar. Detta är sättet på vilket jag ser människor. Vi är alla brinnande och intensiva livsformer vars passion ibland ger utlopp för tårar. Var dag tär flamman inom oss på våra kroppar. Detta sker lite för var dag. Till slut har passionen bränt sönder oss. Bränt död på oss. Då finnes vi ej mer.

H

Ca

Jag kände en gång en man som var fast besluten om att bli något stort. Hans högmod var kraftigt framhävande. Han brydde sig mer och värnade om utstrålning och andras uppfattning än om vad som verkligen spelade roll. Hans faktiska åsikter. Han talade och framstod som en man som alla, enligt honom, skulle tycka om och se som en förebild. Men han lyckades aldrig lura mig. Kanske till en början. Men nu vet jag vem han egentligen är. Han är en sådan person man placerar i facket "vänner under övervakning".

H

Livet

Skapandet föder min egen upplysning. Avtäckandet kan ibland hindra min egen upplysning.


H

Halvvägs In i Upplysningen

Jag har aldrig tänkt på att jag kan se det på det sättet. Nu uppenbarar sig livsplanen för mig. Fri begynnelse.

H

Gone Again

En dag på de vida ängderna
De ädlaste av ängder
En syn av kaotiska vildblommor
En bäck, två träd
Förförande solsken uppå tupplur
Ingen oro synes till

H


En Vecka Och Elva Timmar

Railroad heaven strikes me down
Smiling girls have stolen my faces
Blinded by love I will leave this town
End up a lesser man, leave no traces


H

Tired Of Lying In The Sunshine

Sedan jag fick mitt armbandsur av min före detta stridsparskamrat har jag fumlat och på sätt och vis behandlat den orätt. Den visade fel datum och fel tid. Nu har jag dock "stämt" om den så att den visar precis rätt.

Vad den visade:
17:20:43 den 19 september 2011
Vad den skulle visa:
17:21:19 den 18 september 2011


Äntligen är jag i fas igen. Länge leve tiden.

H

Jag Går Och Går Det Åt Helvete Går Jag Hem

När månen bjuder ut molnen till dans
Och dimman döljer en liten eka på havet

Då en ensam fisk hoppar någonstans
Liksom tandemcyklande pigor drunknar

Då sitter jag så ensam här
Och ser mig själv i borgarspegeln

H/J

Queen Backstage Delight

Eldarnas eld eldar upp de unga männens sinne där de rastlöst går och ser ned på asfalten

Spektakulära silhuetter av underjordiska mönster pryr tegelvägen där de troget vandrar förbi

En tidningsförsäljande man gråter gift för alla de smärtande stunder han aldrig hann undan för

På andra sidan gatan regnar regnet in genom ett öppet fönster och de små barnen våndas hårt


Förödelsens gata lämnar ingen oberörd och det sköra slagverket lämnar ingen utan övergivenhet

Två dansöser tar sina liv på en piedestal och på husväggarna klättrar uteliggare på repstegar

Soluppgången är inte en möjlighet för här ligger dimman tät och röken från fabriken försvårar liv

Tog du av dig skorna eller fann du en omväg? Ty på den här gatan finns ingen framtid eller lycka

H


Växelvis Går Stockholms City

Har varken ätit frukost eller en lunch
Men min tid och längtan har jag kvar
En vecka med högre leverne väntar
Förpassad till ett liv i hem och vardag
Med inslag och stunder av ensamhet

H

I'll See Lonesome Heroes

Jag kan höra nu
Hur mitt hjärta
Sakta slutar slå

Ljuset försvinner
Smärtan brinner
Djupet vädras

Dagen slår ut
I kris och ve
Luften går ur

Min sista utfärd
Är jag nu på
Hem och liv, adjö

H

The Castle

Jag kom att tänka på och undra över framtiden. Jag kunde inte se mig själv om tio år. Betyder det att jag då antagligen är död eller att jag i min natur är så oberäknelig att mitt liv inte går att förutspå?


Det jag ville se mig själv göra var nog att sova, det vore det kändes som det sunda att göra en söndag runt klockan tio. Men den bilden dök aldrig upp. Jag försökte tvinga fram bilden men mitt sinne ledde mig in i en fälla. Det kändes lite som att jag fick kontakt med framtiden och en känsla av kall tomhet och död uppkom.


Därför antas jag vara död om tio år. Jag blir inte ledsen för det, jag accepterar mitt självtänkta öde. Det strider inte mot min lycka och frihet i dag.


Strax efteråt kände jag att jag fick kontakt med vissa känslor och beteenden som jag hade för fem år sedan. Vad var detta? Först kontakt med framtiden, nu med dåtiden. Kanske har vi ibland kontakt med oss själva i andra skeenden i våra liv. Livet kanske är som en extremt flyktig tidslinje som vill åt alla håll och som ibland kommer nära sig själv. Likt en ringlande orm som inte riktigt vet var den ska och ibland korsar sin egen svans. Men om livet är en tidslinje likt denna liknelse, hur kan jag då känna död framöver? Jag menar att tidslinjen borde ta slut efter mitt liv och ingen chans till ett möte mellan mitt liv i olika faser finns.


Antingen var döden jag kände precis i dödsögonblicket eller så finns det liv efter döden. Antingen var det jag kände precis i slutpunkten eller så fortsätter tidslinjen. I så fall finns det en möjlighet att jag dör de femte september 2021 strax efter klockan tio.

 

H


I Left A Woman Waiting

Jag gick med min vän på en åker bredvid en välkänd korsning i området. Mitt på den lilla åkern fanns en liten dunge bestående av extremt tätbevuxna buskar och träd. Dock fanns en liten väg in i buskaget via en stig. Jag gick in och min kompis på cykel stannade kvar. Där inne verkade tiden gå långsammare och sträckan var längre. Det kändes som att jag gick minst femtio meter där inne i mörkret. När jag kom ut på andra sidan hade jag kanske gått tjugo meter enbart.


Min kompis syntes inte till. Jag började ana oråd. Jag bad honom att stanna eller möta mig på andra sidan då han inte hade varken vilja eller ork att ta sig in i det mystiska. Han var dock inte kvar när jag kom ut. Varken på ena eller andra sidan.


Det kändes som att buskaget var en portal till en annan dimension där min kompis aldrig existerade. Tanken var både skrämmande och lusthöjande. Tänk att jag hade varit vän med en man i flera år och helt plötsligt slutade han att existera och kvar fanns han enbart i mitt minne. I mitt minne. Det var alltså flera år av minnen och händelser som nu inte var på riktigt utan något som bara var för mig. Unika tankar. Jag kände att jag ville skriva ned mina minnen och på något sätt bevara honom för alltid, för alla att se. Att blotta hans felaktiga och osanna existens.

 

H


Little Magic Glasses

I natt hittade jag ett par glasögon längs skälbyvägen, mellan nummer 79 och 89. Jag vet exakt utanför vilket hus de hittades, men har valt att inte delge det då det kan härledas till glasögonens förre(riktiga) ägare. Kan för övrigt säga att jag hittade glasögonen eftersom jag tog en annan väg hem då jag var tvungen att leda min cykel som hade drabbats av en punktering. Jag stötte på en del intressanta människor på färden.

Då har vi passerat den delen av historien som förtäljer upphittandet och uppkomsten av mina tankar kring detta. Då tar vi oss vidare till själva idén.

Med glasögonen kan jag ändra personlighet, bli en annan. Precis när jag känner för. Jag med glasögon är inte samma som jag utan glasögon. Det har fött en del tankar om vilken personlighet och stil den alternativa jag ska ha. Jag vet inte mycket men en sak är säker: han är cool.

H

D.N.E

Det påstås att det fria är något som utesutande gör ens liv eftersträvansvärt och fritt från brister. Fritt från brist. Brist på brist. Bristernas brist är frihet. Och frihet är synonymt med lycka, i stort sett. Men bristen på brist i sig är en brist. Lycka kan alltså inte uppnås då definitionen är självmotsägande.

H

RSS 2.0